Co s nimi v červnu: Tipy na předprázdninové akce s dětmi

Červen konečně přinesl teplo a sluníčko, a tak toho určitě budete chtít využít k procházkám a zábavě pod širou oblohou! Řadu venkovních akcí přináší i naše tipy.




Cirkulum
7.-9. 6. 2019, Hlavní třída, Poruba
Po roce jsou tu znovu kejklíři! Hlavní třídu, rondel a Alšák zaplní o víkendu žongléři, provazochodci, klauni a další zástupci nového cirkusu. Spousta představení zdarma, zaplatíte jen za programy v šapitó a tradičně závěrečné představení v  Aule VŠB. Na děti čekají dílničky, workshopy, vše doplní stánky s drobnostmi i dobrotami, příjemné posezení, zkrátka ochutnávka letní pohodičky. Stejná vlna tam určitě bude!
www.cirkulum.cz

O princezně, Luciášovi a makových buchtách
9. 6. 2019 v 16:00, Dům kultury města Ostravy
I když je venku hezky, třeba si budete chtít po rušném cirkusovém víkendu odpočinout u pohádky. "Vítkovický Kulturák" nabízí představení pražského CziDivadla. Na scéně bude pravá princezna, čert, kouzla, písničky i skutečná láska, která zvítězí nad veškerým zlem.
https://www.dkmoas.cz/2019/03/9-6-o-princezne-luciasovi-a-makovych-buchtach/

Top Kid Run
15. 6. 2019 od 13:00, lesopark Osošník
Pokud vaše děti rády běhají, můžou změřit své síly s ostatními v závodu Top Kid Run. Akce se koná v lesoparku u Globusu. Registrovat se můžete na webu do 11. června, potom už jen na místě u dřevěného přístřešku, který je zde: GPS souřadnice: 49.8470131N, 18.1527539E o odkaz na mapu: https://mapy.cz/s/3sNfX.
www.topkidrun.cz/zavod/ 

Táta fest 2019
16. 6. 2019 od 14:00, Masarykovo náměstí
Oslavte den otců stylově - pošlete děti s tatínkem na Táta fest! Pořádá ho už poněkolikáté RC Chaloupka na Masarykově náměstí. Od dvou hodin jsou na programu koncerty, vystoupení, soutěže, dílničky atd. Vstup je zdarma! 
https://www.facebook.com/events/398628377581791/ 





Soutěž netradičních plavidel
22. 6. 2019 od 14:00, řeka Ostravice
Rádi plujete a bavíte se? Sestavte si silný tým, vytvořte nějaké neobvyklé plavidlo a vyrobte kostýmy. Takto vybavení se pak můžete zúčastnit soutěže o nejoriginálnější plavbu po řece. Akce se koná u soutoku Ostravice s Lučinou pod Slezskoostravským hradem a pluje se k mostu M. Sýkory. Více informací a přihlášky najdete na webu a Facebooku.
http://rozmarneslavnostiostravice.cz/2019/pravidla-souteze/

Vyrob si svou loutku
23. 6. 2019 v 10:00, Divadlo loutek
Výtvarně nadšené děti i rodiče si můžou v poslední ze série dílniček v Divadle loutek vyrobit vlastní loutkové divadélko. Budete se cítit jako skuteční loutkáři. A svůj výrobek si pak odnesete domů, kde můžete sehrát jakékoliv představení.
http://www.dlo-ostrava.cz/repertoar-detail/vyrob-si-svou-loutku-rodinna-loutkarska-dilna/88/

Festival v ulicích
28.-29. 6. 2019, Masarykovo nám. - Černá louka - Slezskoostravský hrad
Pojďte s dětmi oslavit vysvědčení velkou akcí. Centrum Ostravy rozezvučí multižánrový Festival v ulicích. Plánují se koncerty, soutěže, workshopy i sportovní stanoviště, pro velké i malé. Specialitou bude exotická Gastrozóna, kde budete moci ochutnat pokrmy z celého světa. To je přece velkolepý začátek prázdnin!
http://www.festivalvulicich.cz

Kam na výlet: Železniční muzeum moravskoslezské
Tentokrát je náš tip na výlet skoro za rohem. Železniční muzeum najdete na nádraží Ostrava-střed, v krásné historické budově. 



Nadšenci do vláčků si prohlédnou různé upomínky na počátky železnice, stejně jako modely vláčků. Vyzkoušíte si, jak se řídí vlak a vaší pozornosti určitě neunikne přesný model parní lokomotivy nebo vlaku z 1. poloviny 19. století. Pro milovníky Lokomotivy Tomáše a dalších podobných pohádek je to naprosto povinná zastávka!
Na Ostravskou muzejní noc, která připadá na 8. června, budou připraveny novinky a zajímavosti. Jaké? To je zatím překvapení.
Otevírací doba v měsících červen - září je: po-pá  12-17, so 9-16, ne 9-13. 
Vstupné: dospělí 80 Kč, děti 10-15 let 40 Kč, děti 6-10 let 20 Kč. Za půlhodinovou jízdu na trenažéru strojvedoucího si připlatíte 40 Kč.
Prima je, že do muzea můžete dojet i tramvají, je to jen kousek od zastávky Karolina.
https://www.zmms.cz/




Chybí vám v přehledu nějaká zajímavá akce? Přidejte ji do komentářů. A pokud se vám článek líbil, pošlete ho dál a nebo se přidejte mezi fanoušky Stejné vlny na Facebooku :-) 


Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Cvičení při diastáze břišního svalu

Diastáza břišního svalu - co to je a jak ji poznat

Znáte kičrí? Je to zdravý, vynikající a hlavně skoro bezpracný oběd. Zkuste ho taky