Co s nimi v květnu: Tipy na květnové akce s dětmi

Květen! Sladký Máj, lásky čas, přišel zas mezi nás! Ne, nezbláznila jsem se, jenom mě nabíjí radostí jaro, sluníčko (no dobře, v okamžiku publikace tohoto článku spíš hypotetické, ale přece, už jsme skoro až letní teploty ochutnali), vidina dlouhého hraní venku, výletů, zahrádek... A k tomu je tu několik tipů na zajímavé akce pro děti nebo s dětmi. 



Srdíčko pro maminku
6. 5. 2019 ve 13:00, Knihovna města Ostrav, pobočka Svinov
Seznámit se s prostředím knihovny a zároveň vytvořit srdíčko ke svátku matek mohou děti například ve svinovské pobočce městské knihovny. Tvořit se ale bude také například v Krásném poli, v pobočce na Podroužkově ulici, na Dr. Martínka nebo v Radvanicích. Časy a program akcí v knihovnách najdete na webu.
http://cms.kmo.cz/www/cl-900/6-pro-deti/ 

Porubský den bezpečí
8. 5. 2019, prostranství u Francouzské, Poruba
Policisté, hasiči i vojáci pedvedou své schopnosti o druhém květnovém svátku. Na prostranství u Francouzské ulice uvidíte například ukázky cvičení se psy a koňmi nebo zásah hasičů. Připravují se také stánky, kvízy, překážková dráha a další aktivity. Malí i velcí milovníci uniforem, hasičů a techniky si to nemůžou nechat ujít!
https://poruba.ostrava.cz/cs/o-porube/aktualne/policiste-hasici-i-armada-se-sejdou-na-francouzske-ulici

Vítání ptačího zpěvu
12. 5. 2019 v 8:00, Třebovický park
Ptáci jsou nedílnou součástí naší přírody. Pokud chcete, aby je děti poznaly blíž, pojďte přivítat ptačí zpěv do Třebovického parku. Sraz je ráno u hlavního vstupu do parku u Altánu (Sládkovičovo náměstí). Během procházky parkem se bude povídat o ptácích, zkontrolujete ptačí budky a zkusíme poznat ptáčky podle hlasu. Kdo je chce i vidět, neměl by doma zapomenout dalekohled.
https://trebovice.ostrava.cz/cs/o-trebovicich/aktualne/vitani-ptaciho-zpevu-14-5-2016-v-7-30-hodin-trebovicky-park/pozvani-ptaci-zpev-2019 




O pračlovíčkovi
12. 5. 2019 v 16:00, Dům kultury města Ostravy
Přeneste se s dětmi na chvíli do pravěku. Oblíbený Večerníček O človíčkovi inspiroval tvůrce z olomouckého Divadla Tramtarie k vlastní hře s podobnými motivy. Zjistíte, jak pračlovíček objevil oheň, postavil domeček a našel si spřízněnou duši.
https://www.dkmoas.cz/2019/02/12-5-19-o-praclovickovi/

Den otevřených faremních vrat
18. 5. 2018, 10-17 h, Ekofarma Šťastná koza Velké Albrechtice
Pokud jako my bydlíte ve městě a nemáte možnost vidět tak často živá hospodářská zvířata, třeba taky vyhledáváte každou příležitost, aby se děti seznámily s tím, odkud se bere mléko, vajíčka a další zdánlivé samozřejmosti. Proto máme radost z Dne otevřených dveří na Ekofarmě Šťastná koza ve Velkých Albrechticích - výlet to jistí! Uvidíte zvířata i různé farmářské aktivity, ochutnáte produkty, zakoupíte místní výrobky a leccos si můžete také sami vyzkoušet.
http://files.stastnakoza.webnode.cz/200000912-0a50d0b4b9/2019_Plak%C3%A1t%20%C5%A0%C5%A5astn%C3%A1%20koza%20A4(3).pdf

Festival IQ Play
24. 5. - 26. 5. 2019, SVČ Ostrava-Zábřeh
Zajímají vás novinky a tipy ve světe chytrých hraček? Pak určitě vyrazte na festival IQ Play do Zábřehu. Děti si tady vyzkouší hry, edukativní a logické hračky, Montessori pomůcky, chbět nebude ani koutek pro ty úplně nejmenší.
https://www.facebook.com/events/398413567615548/

Veteran Rallye Ostrava
25. 5. 2019 v 8:00, Masarykovo náměstí
Všichni milovníci veteránů, pozor! Koncem května bude v centru Ostravy velká koncentrace těchto vozů. Prohlédnout si je můžete od 8 do 1é hodin. Potom odstartuje rallye, která veterány postupně doveze přes Orlovou a Těrlicko až do Třince. Na startu, v místě zastávek i v cíli bude také doprovodný program pro veřejnost.
https://tvsco.cz/177-news-2019-03-11?fbclid=IwAR267KxoZg8EFG_2Pd2xq4rvb2Nfjv0zCO-X9ZxN5IPh1CR7-lVXmHv7-po 

Kam na výlet: ZOO Olomouc
Říkáte si, proč byste se měli trmácet do olomoucké Zoo, když jednu máme v Ostravě? Důvodů je spousta. Je to pěkná zoo, která nabízí například krásnou expozici vlků a medvědů nebo úžasný výhled na žirafy. Atraktivní je i pavoilon netopýrů, kteří vám létají přímo nad hlavami, pod imitací hvězdné oblohy. Taky je tu rozhledna a vynikající restaurace Archa. Do Olomouce to není tak daleko, autem i vlakem jste tam za hodinu. A hlavně, po březnovém orkánu Eberhard je zoo dost poničená a potřebuje obnovu. Jak lépe přispět, než zakoupením vstupenek? Takže si užijete krásný výlet a ještě pomůžete dobré věci.

Teď v sezóně má zoo otevřeno od 9 do 18 hodin. Vstupné: dospělí 110 Kč, děti 3-15 a další kategorie 70 Kč, do tří let zdarma. Zoo sídlí na Svatém Kopečku, jezdí sem pravidelně autobus od Hlavního nádraží a je samozřejmě dostupná autem, pojedete-li směrem na Šternberk. Maminky ocení, že na vybraných záchodech najdou přebalovací pulty, je tu taky řada hřišť a kiosků s občerstvením.
https://www.zoo-olomouc.cz/ 


Zdroj: www.zoo-olomouc.cz



Chybí vám v přehledu nějaká zajímavá akce? Přidejte ji do komentářů. A pokud se vám článek líbil, pošlete ho dál a nebo se přidejte mezi fanoušky Stejné vlny na Facebooku :-) 



Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Cvičení při diastáze břišního svalu

Diastáza břišního svalu - co to je a jak ji poznat

Znáte kičrí? Je to zdravý, vynikající a hlavně skoro bezpracný oběd. Zkuste ho taky