7 tipů na expresní velikonoční tvoření s dětmi bez velkých nákladů

Čtvrtek přinesl velikonoční prázdniny pro školáky a od pátku do pondělka jsou doma všichni. Naštěstí počasí nám letos přeje a dá se vyrazit ven, kde se potomci unaví, ale taky je můžete zabavit nějakým tím tvořením. Jako osoba řemeslně nepříliš zdatná vyhledávám aktivity, které vyžadují minimum schopností, příprav a investic. A rychlý následný úklid. Tady je pár tipů.




Domácí zdobení a tvoření děti vždycky nadchne, a tak jsem vděčná za každou takovou jednoduchou inspiraci, kterou pak ráda sdílím dál. Obzvlášť, když je to taková činnost, že se u toho můžu odreagovat taky já. 

Čtyři tipy na velikonoční kraslice 


Vyfouknutá ozdobená vajíčka jsou klasikou všech klasik. Nejjednoudušší možností výzdoby je polepit je barevným papírem. Máte-li děrovačku, vyražte si z barevných papírů kolečka a ta pak nalepujte do rozmanitých vzorů. Když máte pidi kolečka jako my, je to trochu piplačka, ale zase aktivita docela dlouho vydrží.



Vajíčka se dají taky polepit natrhanými kousky papíru jako mozaikou. Papíry můžete lepit buď na čistou skořápku, nebo vejce předtím ještě pomalovat akrylovými barvami.



Na vajíčko se taky dají nalepit oči (prodávají v papírnictví), zobáček z barevného papíru a peříčka jako křidýlka - a je tady kuřátko jako vymalované. 
No a nebo je jednoduše pomalujte barvami či fixami, ať se děti realizují.




Ozdobené kraslice navlečte na stužku a zavěste, nebo nabodněte na špejli a zapíchněte do osení.


Velikonoční věneček na dveře


Proužky barevných papírů, které vám zbyly z ražení koleček na zdobení kraslic, nevyhazujte. Dají se využít na jarní věneček na dveře. Stačí jimi omotat polystyrenový věnec, který koupíte v každém papírnictví, přicvaknout sešívačkou nebo slepit tavící pistolí.


Vznikne zajímavý barevný věnec, který finálně ozdobíte např. kytičkami, ptáčky, vajíčky nebo podobnými jarními motivy - figurky prodávají taky v papírnictví, nebo, pokud máte nějakou tematickou ozdobnou děrovačku, tak si je můžete vytvořit z papíru.





Zápich do květináče


Nejjednodušší je opět velikonoční kuřátko. Vemte tvrdý žlutý papír, vystřihněte vejce (tvar nakreslete z hlavy nebo využijte šablonu - třeba zde). 
Další součásti jsou - spodní půlka vejce (tentokrát z bílého papíru) ustřihnutá do tvaru popraskané skořápky, dvě bílá kolečka na oči, oranžový čtvereček, který po přehnutí na půlku vytvoří zobáček. Dále např. ozdobné kytičky, stužky, krepový popír na "vlásky"... Výzdoba už je jen na vás.
Oči, zobáček a skořápku nalepte na vajíčko, oči dokreslete fixou nebo pastelkou a všecko nakonec přilepte na špejli. 
Krásný zápich do osení nebo jakéhokoliv květináče máte hotový raz dva.




Krabička na koledu


A na závěr největší pecka. Z krabice od tahacích kapesníků můžete vytvořit krásnou krabičku, z níž si budou koledníci vytahovat (čokoládové) dobroty.
Odstraňte plastovou fólii, otvor po kapesnících můžete nechat, nebo klidně vystřihnout větší. 
Pomalujte zelenou akrylovou barvou. 
Po zaschnutí polepte ve dvou řadách proužky zeleného papíru, které na koncích necháte přečuhovat a jemně je nakroutíte na tužce - jako stébla trávy.
Libovolně dozdobte.





A voilá! Šmigrust může začít!


Vyzkoušeli jste něco z našich tipů? Ukažte fotky v komentech :-) A podělte se o článek - pošlete odkaz svým známým :-)
Další tipy na tvoření najdete na blogu pod štítkem O dětech.
Přidejte na na naši Facebookovou stránku Stejná vlna, aby vám neunikl nový článek. A pro další inspiraci sledujte i náš Instagram :-)

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Cvičení při diastáze břišního svalu

Diastáza břišního svalu - co to je a jak ji poznat

Znáte kičrí? Je to zdravý, vynikající a hlavně skoro bezpracný oběd. Zkuste ho taky