Co s nimi v únoru: Tipy na akce s dětmi v únoru, nejen o jarních prázdninách

Přelom roku byl u mě ve znamení lehkého pracovního přetížení a psavého vyčerpání, ale už jsem zpět v plné kondici a přináším další várku tipů na akce s dětmi. Leden utekl jako vítr a máme tu únor, který začíná jarními prázdninami. Rodiče školáků je určitě využijí k cestě za čerstvým horským vzduchem, ale můžou se hodit i tipy na jiné aktivity.




Nechovej se jako malý Standa! Janáčkova filharmonie pro děti
Dům kultury města Ostravy, 3. 2. 209 v 16:00
Rodinný cyklus Janáčkovy filharmonie přináší další koncert pro děti i jejich rodiče. Známé skladby českých a světových skladatelů provází vtipné scénky Olinky a Vládi v podání Pavly Gajdošíkové a Michala Sedláčka. Už jste někdy viděli koulující se orchestr nebo dirigenta s nohama ve vodě? Inu, na těchto koncertech je možné úplně všechno. Tak se přijďte podívat.
https://www.jfo.cz/koncert/d3-nechovej-se-jako-maly-standa%e2%80%85/ 

Pohádky v Planetáriu
Planetárium Ostrava, 4.-10. 2. 2019
V Planetáriu si jsou vědomi toho, že děti mají jarní prázdniny. Na každé dopoledne v tomto týdnu si proto naplánovali promítání vesmírných pohádek v kinosále. Na své si přijdou ti menší zájemci o vesmír (pohádky Červená Karkulka a babiččin dalekohled, Život stromů, Se zvířátky o vesmíru) i zkušení školáci (Čokoládová planeta, Dobrodružná cesta k planetám). Stačí si jen najít den a čas promítání a raději si předem rezervovat vstupenky, protože zájem bývá veliký.
http://planetariumostrava.cz/cs/verejnost/program/2019-02-05 

Zimní radovánky na Skalce
Skalka Family Park, po celou zimu
Jarní prázdniny jsou přece jenom hodně o zimních sportech, aspoň v tomto období, na které letos v Ostravě vyšly. Pokud nemáte možnost vyrazit na lyžovačku/sáňkovačku na hory, zkuste aspoň porubskou Skalku. Aktuálně se lyžuje na svahu i bruslí na venkovním kluzišti. Není to sice jako v Alpách, ale i tak si pěkně zařádíte. A rodiče si mohou po celý únor objednat na zahřátí pravé italské bombardino!
http://www.skalkaostrava.com/ 



Tajný deník Adriana Molea ve věku 13 a 3/4
Dům kultury města Ostravy, 8. 2. 2019 v 19:00
Máte doma teenagera? Možná právě prožívá to, co nezapomenutelný Adrian Mole ve věku 13 a 3/4. Ve vítkovickém kulturáku připravili pro všechny prázdninující děti do 18 let představení zdarma, stačí přijít v doprovodu dospěláka, který má platnou vstupenku. To už se docela vyplatí.
https://www.dkmoas.cz/2018/12/8-2-19-sue-townsendova-tajny-denik-adriana-molea-ve-veku-13-a-%c2%be/ 

Hrnečku vař! aneb Dvě pohádky o hrnečku
Divadlo loutek, 10. 2. 2019 v 10:30 a 15:30
Hlavní scéna Divadla loutek je dočasně uzavřená, ale naštěstí Alternativní scéna pořád jede! V neděli na konci prázdnin můžete zhlédnout dvě veselé pohádky o hrnečku. Ten jeden vařil kaši, tak, jak to známe, a ten druhý, taky kouzelný, pomohl Honzovi, aby přestal být líný. Pohádky zaujmou děti zhruba od tří let.
http://www.dlo-ostrava.cz/repertoar-detail/hrnecku-var-aneb-dve-pohadky-o-hrnecku/249/

Pozor, autíčko jede!
DDM Polská, 14. 2. 2019 v 9:00 h
Pro malé divochy od 1,5 do 4 let najdete něco na vybouření v Domě dětí a mládeže na Polské ulici. Chystají tam dopolední akci, kde na děti čekají jízdy na Plasmar car a odrážedlech, překážkové dráhy a různé pohybové aktivity. S sebou sportovní oblečení a obutí, něco k pití a na zub - a můžete se jít bavit! Drobci se vyřádí a ti, co ještě spávají, budou po obědě chrupat jako mimina.
http://www.ddmporuba.cz/
 
Karneval s Míšou
Dům kultury města Ostravy, 16. 2. 2019 v 16:00
Míša Růžičková si svými rytmickými písničkami s veselými texty získala srdce nejednoho předškoláka. Jako bonus přidává jednoduché tanečky, což je v dnešní době nedostatku pohybu cenný bonus. Pokud i vaše dítko patří mezi Míšiny fanoušky, vemte ho na Karneval s Míšou. Hodinu a půl se budou bavit připraveným programem s písničkami a soutěžemi a pak se budou moci s Míšou vyfotit a nechat si ji podepsat.
https://www.dkmoas.cz/2018/10/16-02-19-karneval-s-misou/ 

Karneval: Western show
RC Chaloupka, 20. 2. 2019 v 10:00 
Únor je měsícem karnevalů a bezuzdné zábavy! Pro všechny milovníky westernu, kovbojů a indiánů je skoro povinný karneval v RC Chaloupka v centru. Čaroděj Ivoděj vás provede westernovou zábavou, kde nebudou chybět kouzelnické triky s tomahavkem a lasem, ani pravý kovbojský tanec.
https://www.facebook.com/events/478358216023206 

Stínové divadlo: Brémští muzikanti 
MC Krteček, 25. 2. a 26. 2. 2019 v 17:30
Služební maminky z herničky Krteček na Duze v Porubě nacvičily pro děti divadelní představení. Na repertoáru bude pohádka Brémští muzikanti. Představení trvá asi 20 minut a určitě se bude líbit dětem i jejich rodičům.
http://www.mc-krtecek.cz/2019/01/25/25-2-a-26-2-2019-stinove-divadlo/ 



Víte o zajímavé akci, kterou jsme do přehledu nezařadili? Sem s ní! Pošlete nám své tipy do komentářů pod článek tady nebo na Facebooku. Ať se povědomí o dobrých aktivitách pro děti šíří mezi všechny zájemce :-)

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Cvičení při diastáze břišního svalu

Diastáza břišního svalu - co to je a jak ji poznat

Znáte kičrí? Je to zdravý, vynikající a hlavně skoro bezpracný oběd. Zkuste ho taky