Co s nimi v prosinci: Tipy na adventní akce s dětmi

Advent je v plném proudu, stejně jako chystání a těšení na Vánoce. Ačkoliv práce je v tomto období dost a dost, čas strávený s rodinou je nenahraditelný. Zkuste si proto najít chvíli na akce s dětmi, ať ten Advent není jenom o shánění a povinnostech.



My se o to snažíme nejen cestou společných akcí, ale také naším adventním kalendářem. Máme filcový stromeček, kam dávám každou noc nový obsah, aby si ho ráno děti našly a vyzvedly. Letos tam kromě něčeho na zub pravidelně přibývá i úkol dne. A ten je koncipován tak, abychom u něj museli být spolu. Společné tvoření, pečení nebo "trénování" koled, abychom Ježíška pod stromečkem náležitě přivítali, to všecko děti nesmírně baví. A konečně zase po delší době vstávají i ve všední den samy a bez přemlouvání! :-)




Tak co tedy tento měsíc doporučujeme?

V našem výčtu jsme chtěli začít mikulášskými akcemi, ale kvůli už zmíněnému adventnímu časovému vytížení (psala jsem už o tom, že Advent je plný chystání na Vánoce?) už to nestihneme, tak doufáme, že jste si je užili a potkali jen samé hodné bytosti. A co můžete zvládnout v druhé polovině měsíce?

Vánoční trhy
na kdejakém rohu, do 23. 12. 2018
Ani letos si nenecháme ujít vánoční trhy. Spíš než nakupování máme rádi tu atmosféru a vyzdobená náměstí, k tomu nějakou tu dobrůtku jako trdelník nebo punč. Děti oceňují také atrakce. Kolotoče, jízdu na velbloudu (v centru Ostravy) nebo na konících (v Olomouci), živé betlémy a krmení zvířátek... 
Pravidelně navštěvujeme kromě Ostravy i olomoucké trhy - dáme si výlet vláčkem, oběd v Café Opera s velkou dětskou hernou a potom příjemné brouzdání. Na těchto trzích si vždy koupím jednu ozdobičku na stromeček, aby nám přibývaly a připomínaly nám krásný, společně strávený čas. I když - koupím...loni mi děti drobnůstku vlastnoručně vyrobily ve vánoční dílničce :-)
Chcete více informací? Tady jsou odkazy na ty akce, které navštěvujeme my:
Ostrava centrum
Ostrava Poruba
Olomouc

Prosinec na hradě Hukvaldy
15.-16. 12. 2018, hrad Hukvaldy
Chcete i v zimě na hrad? Divili byste se, ale jde to. Na hradě Hukvaldy mají otevřeno ve vybrané víkendy, konkrétně 15.-16. prosince a potom těsně před Štedrým dnem. Vstup je možný jen za příznivého počasí, aktuální informaci najdete vždy na stránkách hradu v sekci otvírací doba, anebo na Facebooku.
http://www.hradhukvaldy.eu/uvodni-strana/

Želvička s dárečky a dobrotami
18. 12. 2018 v 9:00, Želvička Klimkovice
Klimkovické mateřské centrum Želvička nabízí v prosinci hned dvě předvánoční akce. V úterý 8. prosince dopoledne vás čekají dárečky a dobroty a ve čtvrtek 20. prosince předvánoční hrátky. Pro bližší informace se obraťte přímo na herničku.
https://www.facebook.com/ZelvickaKlimkovice/photos/a.1132903136737779/2367611059933641/?type=3&theater

Mumínci: Čarodějův klobouk
23. 12. 2018 v 10:00 a 15:00
Proč si nezajít těsně před Štědrým dnem na pohádku? Divadlo loutek si pro malé diváky připravilo pohádku o Mumíncích. Co může být v předvánoční čas pěknějšího, než milé a magické příběhy malých skřítků?
http://www.dlo-ostrava.cz/repertoar-detail/muminci-carodejuv-klobouk/251/

Sněhová královna: V zemi zrcadel
29. 12. 2018, kino Luna
Kino Luna promítá i mezi svátky a není žádné překvapení, že velkou část programu tvoří v tomto období pohádky. Nás zaujala Sněhová královna: V zemi zrcadel. Animace vypadají moc pěkně a popisek slibuje dobrodružnou cestu Gerdy za záchranou pohádkových kouzel.
http://www.kzoj.cz/cz/page-akce-v-kine/snehova-kralovna-v-zemi-zrcadel-the-snow-queen-mirrorlands/?akce=11747 

A  kromě toho všeho taky můžete jen tak být spolu a radovat se ze vzájemné blízkosti. Uvolněné předvánoční období i krásné Vánoce přeje Stejná vlna :-)





Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Cvičení při diastáze břišního svalu

Diastáza břišního svalu - co to je a jak ji poznat

Znáte kičrí? Je to zdravý, vynikající a hlavně skoro bezpracný oběd. Zkuste ho taky