Co s nimi v srpnu: Tipy na srpnové akce s dětmi

Prázdniny jsou v plném proudu, počasí láká ke koupání, nebo taky k cestování a hledání nových zážitků. My jsme letos začali s Julinkou lovit kešky, ale taky nás baví poznávat blízké i vzdálenější okolí. Naše tipy na akce se proto tentokrát neomezují jenom na Ostravu, ale rozprostírají se po celé severní Moravě.




Z pohádky do pohádky
4. 8. 2018 od 10:00, hrad Hukvaldy
Kde jinde čekat princezny a prince, než na hradě! Hukvaldy začátkem srpna ožijí i dalšími pohádkovými postavami. Najděte tu svoji oblíbenou. Putovní výpravy začínají vždy v celou hodinu, pátrání vám zpříjemní středověcí muzikanti ze skupiny Subulcus.
http://www.hradhukvaldy.eu/akce/#lightbox/0/

Pimprléto: Z tajného deníku Smolíčka Pé
5. 8. 2018 v 17:00, Divadlo loutek -- amfiteátr
Nenechte si ujít divadelní představení pod širou oblohou. Pimprléto přiváží po celé prázdniny do Divadla loutek zajímavé hosty. My se vypravíme na inscenaci Studia Damúza o Smolíčkovi, Jeskyňkách a jedné narozeninové oslavě. Těšíme se na tanec, hudbu, loutky a pořádnou porci legrace.
http://www.dlo-ostrava.cz/repertoar-detail/pimprleto-z-tajneho-deniku-smolicka-pe-studio-damuza/322/

Historický jarmark
11. - 12. 8. 2018, Valašské muzeum v přírodě, Rožnov pod Radhoštěm
Dřevěné městečko v Rožnově pod Radhoštěm hostí historický jarmark se zábavou pro celou rodinu. Chystají se třeba starobylé kolotoče a houpačky, střelba z kuše, siloměr, různé soutěže a tvůrčí dílny, můžete se také nechat vyfotit. Odpočinete si v kavárně s pražírnou kávy, nabrousí vám nůžky nebo nože, vyberete si z bohaté nabídky jarmarečního zboží a poslechnete různé kapely.
http://www.vmp.cz/cs/uvod/kalendar-akci/starodavny-jarmark.html 

Balóny nad Bouzovem
17. - 19. 8. 2018, Bouzov a Olomouc
Nebe nad hradem Bouzovem a městem Olomoucí už po osmnácté (!) oživí horkovzdušné balóny. Kolem 25-ti balónů se vznese nejdříve nad Olomoucí. V sobotu večer budou létat osvícené balóny a přidá se ohňostroj. Tři návštěvníci mohou ve slosování parkovacích lístků vyhrát let balónem přímo v den akce, bohatý doprovodný program je samozřejmostí.
https://www.facebook.com/events/233334840599758/ 


Borůvkové hody 2018
18. - 19. 8. 2018, Malá Morávka a Karlov pod Pradědem
Jeseníky se v půlce srpna zamodrají borůvkami! Přes deset restaurací z regionu připraví borůvkové speciality. Přejíždět mezi nimi můžete třeba na kole, ale také bezplatným autobusem, který pojede každou hodinu. To se může hodit, pokud budete ochutnávat také borůvkové pivo nebo pálenku. No a ať nemusíte řešit dopravu ani na místo konání, využijte speciální historický vlak, vypravený pro tuto příležitost z Ostravy. Čeká vás Jesenická lokálka, která je nejstrmější tratí u nás. A v parku v Morávce k tomu všemu bude živá hudba a soutěže.
https://slezskyzeleznicnispolek.cz/rezervace-boruvkove-hody/
https://www.facebook.com/events/185729458914637/ 

Ostrava na kolečkách
24. 8. 2018 v 18:00, Hlavní třída, Ostrava-Poruba
Máte rádi kolečka všeho druhu? Inlajny, koloběžky, skejty...? Láká vás myšlenka, že si zajezdíte a ještě k tomu pomůžete dobré věci? Zúčastněte se akce Ostrava na kolečkách na Hlavní třídě! Výtěžek ze startovného půjde na podporu desetiletého Matýska, který bojuje s následky vážné nemoci.
https://www.srdcenakoleckach.cz/ 

Dračí lodě na Slezské Hartě
24. - 26. 8. 2018, Leskovec nad Moravicí
Kdo má rád vodu a lodě, určitě si užije závody dračích lodí na Slezské Hartě. Můžete se jen podívat, nebo rovnou sestavte tým a přihlaste se do závodu. Na přehradě můžete zažít i spoustu dalšího, třeba si zajezdit na koni, chytit rybu nebo si půjčit loď či šlapadlo. Nuda tedy v žádném případě nehrozí.
http://www.dracilodeharta.cz/ 

Festival ohňostrojů
31. 8. - 2. 9. 2018, štěrkovna, Hlučín
Zakončete prázdniny stylovým ohňostrojem! Pokud se děti nebojí hlasitých zvuků, je to super zážitek na závěr léta. Kromě ohňostrojné show se chystají soutěže o ceny a bohatý doprovodný program pro velké i malé návětěvníky.
https://www.festival-ohnostroju.cz/

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Cvičení při diastáze břišního svalu

Diastáza břišního svalu - co to je a jak ji poznat

Znáte kičrí? Je to zdravý, vynikající a hlavně skoro bezpracný oběd. Zkuste ho taky