Opilý Franta z vánočního dopoledního večírku

Název sice slibuje pikantnosti, ale jedná se jen a pouze o recept na luxusní dezert, který přinesla Peťa Kaválková na předvánoční cvičení Stejné vlny.
Tak nás všechny nadchl, že jsme vylákaly recept. Tady je:

Na plech Opilého Franty potřebujeme:
Těsto: 220 g cukru, 6 žloutků, 220 g másla, 2 lžíce kakaa, 120 g polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva, sníh ze 6 bílků
Nádivka: 200 g mletých ořechů, 200 g cukru, 1 a 1/2 dl rumu
Poleva: 4 lžíce mléka, 70 g cukru, 30 g kakaa, 50 g másla

Nejprve upečeme korpus
Změklé máslo, cukr a žloutky vyšleháme do pěny. V druhé míse smícháme mouku, prášek do pečiva a kakao. Sypkou směs přisypáváme do žloutkové pěny, až vznikne hladké těsto. Do něj pak opatrně vmícháme sníh z bílků. Nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme na 170 °C přibližně 15 minut. Pro kontrolu propečení zapíchneme špejli, která po vytažení musí být suchá. Necháme vychladnout.

Mezitím si připravíme náplň.
V míse smícháme ořechy, cukr a rum, vzniklou hmotou potřeme vychladlý korpus.
 
A nahoru přijde čokoládová poleva.
V hrnci dobře promícháme mléko, cukr a kakao. Dáme vařit. Až se začnou dělat bublinky, stáhneme a necháme chvíli stát. Pak přidáme tuk a dobře zamícháme. Směsí poléváme zákusek.

Necháme odležet a už se těšíme, až zakrojíme. Jen pozor, řidiči si dopřejí pouze malý kousek :-)


Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Cvičení při diastáze břišního svalu

Diastáza břišního svalu - co to je a jak ji poznat

Znáte kičrí? Je to zdravý, vynikající a hlavně skoro bezpracný oběd. Zkuste ho taky