Co s nimi v prosinci

Adventní trhy, balet, krmení zvířat i sport. To vše zažijete s dětmi v prosinci.



Celé Česko zpívá koledy
13.12. v 18:00 h, Ostrava
Ve středu 13. prosince si s ostatními obyvateli Česka zazpíváte vánoční koledy. V Ostravě to bude na Masarykově náměstí, před radnicí v Krásném poli nebo na Alšově náměstí v Porubě. My vyrazíme právě na Alšák, kde zpěv povede Markéta Konvičková s dětmi ze ZŠ Josefa Valčíka. S kým se potkáme u punče?
https://moravskoslezsky.denik.cz/zpravy_region/koledy-s-denikem-zazpiva-take-marketa-konvickova-20171125.html

Divadélko Smíšek: Čarovné Vánoce
16.12. v 16:00. CVČ Vietnamská
Centrum volného času Vietnamská připravilo další divadelní pohádku pro nejmenší. Divadélko Smíšek vám tentokrát ukáže, jak vypadají Čarovné Vánoce. Těšte se loutky i herce, veselé písničky a zábavný příběh. A na závěr třeba i na sladkou odměnu pro pozorné malé diváky.
https://www.facebook.com/cvc1541/photos/gm.130645857625730/1341943282600941/?type=3&theater

Přání k mání
15.12. v 17:00, kino Luna
Co takhle uniknout předvánočnímu shonu v přítmí kinosálu? Kino Luna uvádí českou novinku, vánoční pohádkový příběh Přání k mání. Film o různých podobách lásky, odvaze a kouzlech je určen pro celou rodinu.
http://www.kzoj.cz/cz/page-akce-v-kine/prani-k-mani/?akce=10462

Vánoční turnaj v lukostřelbě a foukačkách
16.12. v 9:00 h, DDM Majerová
V sobotu 16. prosince vypukne v Domě dětí a mládeže na ulici M. Majerové velké klání o nejlepší střelce. Přijďte kouknout na turnaj ve střelbě z luku a amazonských foukaček, třeba to děti naláká, aby si tento nebo jiný kroužek vyzkoušely.
http://www.ddmporuba.cz/

Nekonvenční vánoční jarmark
16.12. v 10:00-18:00 h, Cooltour
V Cooltouru se už tradičně sejdou zájemci o originální rukodělnou tvorbu na Nekonvenčním vánočním jarmarku. Je to ideální příležitost k nakoupení posledních drobností pod stromeček, ale můžete se také jen tak projít, ochutnat kdejaké dobroty a omrknout, co je mezi drobnými tvůrci nového. Pro děti bývají připraveny dílničky, dětský koutek s hlídáním nebo divadelní představení.
http://cooltourova.cz/program/nekonvencni-vanocni-jarmark-2017/

Strojení stromečků a Štědrý den v zoo
16.12. a 24.12., Zoo Ostrava
V sobotu 16. prosince se můžete vydat taky do ostravské zoologické zahrady. Nazdobíte si tam perníčky, vyrobíte svíčky ze včelího vosku, zazpíváte koledy a pomůžete ozdobit stromky v areálu. Zoo bude otevřená i na Štědrý den. Proběhne komentované krmení zvířat, děti do 15 let mají ten den vstup zdarma.
http://www.zoo-ostrava.cz/cz/akce-v-zoo/seznam-akci-v-zoo-ostrava/

Louskáček pro děti
19.12. v 18:00 h, Dům kultury města Ostravy
Magický příbeh dívky Klárky a jejího vánočního dárku -- louskáčku na ořechy, který se promění v krásného prince, představí tentokrát studenti taneční školy Happy Day Dance Ostrava. Baletní představení pro děti vás bez zbytečných slov naladí na kouzelnou atmosféru Vánoc.
http://dkmoas.cz/index.php?ID=6819

Popelka na ledě
22.12. v 17:00 h, Ostravar aréna
Výpravný pohádkový muzikál se vrací před diváky. Nechte se okouzlit uměním krasobruslařů a známým pohádkovým příběhem, ve kterém dobro a láska jako obvykle zvítězí nad zlem a záští. Vždyť pohádky a Vánoce, to k sobě neoddělitelně patří.
http://www.kalendarakci.atlasceska.cz/popelka-muzikal-na-lede-ostrava-81552/  

Adventní trhy
23.11.-24.12., Olomouc
Pokud máte rádi atmosféru adventních trhů, nenechte si ujít ty olomoucké. Krásně vyzdobené historické centrum města nabízí stánky s řemeslnými výrobky, vánočními ozdobami, sladkými i slanými pochutinami a různými druhy alko i nealko punčů. V poledne se rozhýbe olomoucký orloj, nechybí koledy, kolotoč, jízda na koni pro děti... Zahřejete se v některé z početných kaváren a restaurací, otevřeno mívají i okolní obchody. Z Ostravy to není tak daleko, my si každoročně děláme s dětmi celodenní výlet vlakem, s obědem v Café Opera na Horním náměstí, kde se děti vyřádí v prolézacím centru.
Jestli se vám tak daleko nechce, trhy najdete i na řadě míst Ostravy, v centru samozřejmě na Masarykově náměstí, v Porubě na Alšáku. Ale ta Olomouc vážně stojí za to.
http://www.vanocnitrhy.eu/

Učíme se bruslit
Každou sobotu v 10:00-11:30 h, RT Torax Arena, Poruba
Sobotní dopoledne jsou na porubském zimním stadionu věnována dětem. Můžete si půjčit medvěda nebo tučňáka, který jim je oporou při prvních pokusech na bruslích, a máte jistotu, že se prckové nepřipletou mezi velké bruslaře. No a vy, co jste už na ledě jako doma, mrkněte na rozpis ledových ploch, kdy je otevřeno pro veřejnost. Bruslí se i o Vánocích a na Silvestra, což je dobrá zpráva. Trocha pohybu přijde v těchto dnech plných cukroví a opulentních rodinných obědů jistě vhod.
http://www.sareza.cz/rt-torax-arena/brusleni-pro-verejnost/
http://www.softkom.cz/scheduleSAREZA.aspx

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Cvičení při diastáze břišního svalu

Diastáza břišního svalu - co to je a jak ji poznat

Znáte kičrí? Je to zdravý, vynikající a hlavně skoro bezpracný oběd. Zkuste ho taky