Co s nimi v dubnu

Letošní duben nám po dlouhé zimě konečně přinesl krásné počasí, a tak to děti táhne spíš ven. Proto tu tentokrát najdete převážně venkovní akce. Ze zastřešených jsme vybrali ty nej, které podle nás budou za chvilkový ústup ze sluníčka stát.


Kdo se bojí, nesmí do města
Dům kultury města Ostravy, 15. 4. 2018 v 16:00
Poslední z letošní série koncertů Janáčkovy filharmonie Ostrava, určených dětem. Průvodci Olinka a Vláďa, pan dirigent Stanislav Vavřínek a členové orchestru nám zábavnou formou představí skladby známých světových skladatelů. Půjde o hudbu sice "vážnou", ale rozhodně to bude velká legrace! Tak například, kdy jindy uslyšíte sólo na psací stroj?
https://www.jfo.cz/koncert/d4-kdo-se-boji-nesmi-do-mesta/ 

Ostrava na kolečkách
Hlavní třída, Ostrava-Poruba, 20. 4. 2018 v 18:00
Milovníky inline bruslení, ale i dalších koleček, zveme v pátek 20. dubna v podvečer, na porubskou Hlavní třídu. Od 18 h bude uzavřena pro motorovou dopravu, naopak se budete moci vyřádit na bruslích, děti na odrážedlech i "motorkách", kolech a koloběžkách. K tomu bude připravená zábavná zóna včetně opičí dráhy. Tak neváhejte, počasí nám má přát!
https://www.facebook.com/ostravanakoleckach 

Porubajk 2018
Hlavní třída, Ostrava-Poruba, 21. 4. 2018, od 10:00
Hned druhý den poté, co si zablbnete na kolečkách všeho druhu, si na stejném místě můžete regulérně zazávodit nebo aspoň zafandit v rámci tradičního cyklozávodu Porubajk. Kromě běžných kategorií jednotlivců se mohou zúčastnit i firemní nebo rodinné týmy. Tak oprášit kola a šup šup na registraci. Přihlásit se můžete ještě i těsně před startem.
http://www.porubajk.cz

Den Země
Komenského sady, Moravská Ostrava, 20. 4. 2018
Výukové centrum Bělský les, 24. 4. 2018
Hlavní třída, Ostrava-Poruba, 26. 4. 2018
Den země se v Ostravě slaví rovnou na třech místech. V Komenského sadech bude zaměřen na poznávání světa kolem nás, v Bělském lese na ekologické poselství a v Porubě na život v pohybu. Návštěvníky čekají soutěže, tvoření, prezentace a ukázky, ale třeba i koloběžkiáda, jízda na lodích nebo zábavný kabaret.
http://zdravaova.cz/den-zeme-2018/

Štístko a Poupěnka
K-Trio, Ostrava-Hrabůvka, 28. 4. 2018 v 10:30
Motýlek Štístko a víla Poupěnka přicestují do Ostravy, aby svým malým fandům naživo představili oblíbené písničky, jako např. Jojojo nenene, Vlk a kůzlátka a další. Hity roztančí i ty nejmenší broučky a po vystoupení je ještě na programu autogramiáda a možnost udělat si se Štístkem a Poupěnkou společné foto.
http://stistkoapoupenka.cz/

Den otevřených dveří ve Vítkovicích
Dolní oblast Vítkovic, 30. 4. - 1. 5. 2018 
Den otevřených dveří ve Vítkovicích začne už v pondělí 30. dubna v 18 hodin lampionovým průvodem pro děti. Na prvního Máje je potom připraven bohatý program pro celou rodinu, včetně vystoupení Míši Růžičkové nebo jízdy vítkovickým metrem! Vše doplní soutěže, hromady jídla i odpočinková zóna.
https://www.facebook.com/events/2032886040305713/

Pálení čarodějnic a stavění Máje
Klimkovice, 30. 4. 2018 v 15:30
A nemůžou chybět ani tradiční čarodějnice. Příjemný sousedský ráz si zachovávají akce v  Klimkovicích, proto zveme právě tam. Bude muzika, pentlení a stavění dvou Májek, čarodějnický salon, hry a soutěže pro děti, jídlo a pití, zábava, a na závěr pořádná čarodějnická vatra.
http://kis.mesto-klimkovice.cz/kultura/kalendar-akci-v-klimkovicich/staveni-maje-a-paleni-carodejnic-450_118cs.html



Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Cvičení při diastáze břišního svalu

Diastáza břišního svalu - co to je a jak ji poznat

Znáte kičrí? Je to zdravý, vynikající a hlavně skoro bezpracný oběd. Zkuste ho taky